Batavia letxuga

Dauden letxuga familietatik, eskarola kizkurra da gehien apreziatzen denetako bat, bai bere testuragatik, baita bere zaporeagatik ere.
Gutxi gora behera, Batavia letxugaren %95-a ura da, eta horregatik, zelulen produkzioan parte hartzen du eta organismotik hondakinak kanporatzen laguntzen du giltzurrunen bitartez. Modu berean, organismoaren herdoiltzea ekiditen duten bitamina ugari ditu, C bitamina adibidez.
Letxuga mota honek, bitamina mota ugari ditu kantitate handietan, besteak beste, C, E, D eta B12 bitaminak. Modu berean, Batavia letxugak hainbat gaixotasun sihesten laguntzen du, berez daukan beta-karoteno (A probitamina) kantitateagatik, baita fibra, magnesio eta C eta D bitaminengatik ere. Ez hori bakarrik, Batavia letxugak ezaugarri analgesiko eta lasaigarriak ere baditu.
-
Kontserbazioa
Kontserbatu 1º eta 4º artean
-
Mantentzea
Kontsumitu ireki eta 24 ordu pasa baino lehen
-
Formatuak
125g (2 errazio)
250g (4 errazio)
500g (8 errazio)
-
Urtarokotasuna
Urte osoan zehar eskuragai